A pint of Guinness mate

מי היה מאמין כשהתחלנו את הבלוג הזה לפני כעשרה חודשים שנצליח להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן מבלי להזכיר ולו פאב אנגלי אחד! ישקר מי שיאמר שהפאבים האנגלים הם לא חלק בלתי נפרד מהווי החיים בלונדון, שמחלחלים לשיגרה היומיומית – כן, גם אם אתם ישראלים שנמצאים פה.

הפאב האנגלי מהווה נדבך מרכזי בחיי היום יום באנגליה, ובשונה ממה שקורה בארץ, הוא אינו רק מקום אליו מגיעים לשתות. נכון, השתייה היא חלק אינטגרלי (ואנגלי ממוצע יכול לפרק משהו כמו חמישה פיינטים של בירה בלי להרגיש) – אבל הפאב השתלט על חלק נרחב יותר של החיים בבירה הקודרת, וגם אם אתה זר או תייר – תיאלץ לאמץ את הפאב לחיקך.

פאב בלונדון

לרגל העובדה שגם אנחנו בעוונותנו – ובעיקר הוא מכורח המציאות – אימצנו את הפאב האנגלי אל חיינו, נעשה לכם פה שירות ונסקור את סוגי הפאבים האנגלים תוך מתן דוגמאות של פאבים אהובים. אחרי הרבה מאד בירה, וככל הנראה כבד קצת יותר גדול, להלן התוצאה.

The Facts…


ראשית, מספר עובדות על פאבים אנגלים, על אנגלים ועל הקשר ביניהם:

i. לא משנה כמה שהפאבים האנגלים ייראו לכם זהים, לכל אנגלי יש כ-2-3 פאבים ספציפיים המועדפים עליו. כל אחד מאותו הרפרטואר יתאים לו לאירוע ספציפי בדיוק: בין אם זה פיינט עם החבר’ה מהעבודה, פיינט עם החברים מהבית או אירוע מיוחד, הוא יודע בדיוק באיזה פאב הוא רוצה לשבת – גם אם לנו ולכם זה נראה היינו אך.

ii. בפאב האנגלי שותים עם החבר’ה אחרי העבודה, או אוכלים בסוף השבוע. כל הפאבים מגישים אוכל, אבל רק בימי ראשון יוגש פה “Sunday Roast” – בדרך כלל בשר עם יורקשייר פודינג מסורתי, כמה ירקות סמליים וכיו”ב.

iii. יום שני נחשב ל”Burger Monday”, וכל פאב שמכבד את עצמו יציע המבורגר – אם לא בכל ימות השבוע (למעט יום ראשון) – אז לפחות ביום זה.

iv. סיידר אלכוהולי מהחבית זו שתייה לגיטימית בדיוק כמו בירה.

v. בירה מבקבוק (במיוחד כזו שבאה עם ליים מעל) זו שתייה לגיטימית רק לנקבות שאינן אנגליות.

vi. קודם כל שותים – לא מחפשים מקום לשבת, שולחן או להכיר אנשים עד שאין לכל אחד פיינט בירה ביד. זאת בניגוד גמור לישראל – מקום בו קודם כל מחפשים את המקום הכי טוב “בבית” כדי לראות ולהיראות עם המפתחות של האוטו ביד.. נקודה למחשבה.

האם הפאב באמת שכונתי?


לצערנו, וזאת לא הרבה יודעים, למרות שהפאבים ניחנו במראה שכונתי מאד, ואחד (לא) דומה למשנהו, רובם שייכים בעצם לרשתות ענק שמחזיקות בבר עצמו ומספקות לו חומרי גלם ובירות. כך בעצם אם נתקלתם בפאב שאינו בפאתי העיר, הסיכוי שהוא יהיה שכונתי אסלי נמוך בהרבה מזה שיהיה חלק מרשת.
דוגמא לרשתות הן Fuller’s מבשלת הענק שמחזיקה ביותר מ-400 פאבים, וכן רשתות ענק כגון taylor-walker, gkpubs או nicholson pubs. בפאב שהוא חלק מרשת יהיו בד”כ את סוגי הבירה שמייצרת או מייבאת המבשלה שמחזיקה בו (לדוגמא במקרה של Fuller’s זה יהיה London Pride ,ESB, Porter וכו’). בפאבים אלו האוכל מאד גנרי ובד”כ התפריטים זהים, כאשר רק ה”תפאורה” והאווירה עדיין מקבלות גוון מקומי. לעומתם, האוכל בפאב השכונתי האמיתי יהיה בד”כ יותר ביתי ומגוון – בניגוד גמור לפיש אנד צ’יפס, המבורגר, וכל מה שמצופה למצוא בפאב אנגלי שנמצא ברשתות. עד כאן “מסע עולמי” עם אייל פלד.
בירה בלונדון - פולר'ס
Fuller’s מספקת פאבים גנריים
ונעבור לדוגמאות אמפיריות של פאבים בריטים אמיתיים:

המתפנפן


ה-Audley פאב אנגלי בלונדון
ה-Audley במייפר הוא דוגמא מצויינת לפאב “מתפנפן”, המצוי בלב אחת השכונות היקרות בעולם. בתור התחלה הוא חלק מרשת של פאבים taylor-walker, ולפיכך האוכל שם הוא גנרי ולא מלהיב בכלל.

יחד עם זאת, האווירה המלהיבה של מייפר הכוללת smug brits שעובדים בשלל קרנות הגידור שנמצאות במה שהפך מזמן לשכונת רפאים בסופי השבוע – הופך את המקום לבריטי טיפוסי. הפאב חולש על הפינה המערבית של רחוב Mount –  שהוא הוא כר פורה לחנויות מעצבים ומסעדות יקרות, כמו גם למלון ה-Connaught האהוב על שרה נתניהו. לפיכך, הפאב האנגלי הזה מצליח להיצבע באווירה לונדונית Poshית בהתאם לרחוב, ובעיצוב מסורתי עם נגיעות של יוקרה (ואם אנחנו נשמעים קצת סנובים כמו המקום –  אז עשינו עבודה טובה!)

שתייה: בירות רגילות ומגוון ה-Real Ales של טיילור וולקר (Abbot, Adnams, Batemans…)
אוכל: לא לאכול יותר מצ’יפס
מומלץ: כמקום למנוחה אחרי שופינג אקססיבי באוקספורד סטריט או אחרי שביקשתם ויזה לארה”ב בשגרירות הסמוכה

 

האודלי במייפר - בר בלונדון
האודלי – מנוחה אחרי ויזה לארה”ב

ה-“high end”


ה-engineer פאב בריטי בלונדון פרימרוז היל
ה-Engineer שבשכונת Primrose Hill עונה בדיוק על ההגדרה של פאב אנגלי “high end” (או לאנשים ברמה גבוהה למי שלא הבין):
הוא לא ממוקם במקום מיינסטרימי, אלא בשכונת פרימרוז היל היוקרתית, ככה שרק יודעי דבר מכירים אותו; הוא אינו חלק מרשת אלא פאב שכונתי אמיתי שעבר שיפוץ לפני כשנה; והוא מציע היום גם מסעדה בקומה העליונה.

אנחנו אוהבים במיוחד את החצר הפנימית של הפאב שביום שמש מאפשרת לתפוס קצת צבע בישיבה על ספסלי העץ הישנים, וללגום בלאדי מארי חריף (מאד) עם הבלנד המיוחד למקום (או סלק-מארי מעולה – לא רק לדודות פולניות שאוהבות בורשט!!)
 
שתייה: בירות, פימ’ס, וסלק בלאדי מארי מומלץ!
אוכל: ביצים עלומות עם הולנדייז על אינגליש מאפין, כל יום עד 12
מומלץ: בראנץ’ שיכורי במיוחד לשבת בבוקר
 
פאב אנגלי מסוגנן - האנג'ניר בפרימרוז היל
בלאדי מרי מסלק ביום ראשון בבוקר

השכונתי


ה-new Inn בר אנגלי שכונתי
The New Inn בסיינט ג’ונ’ס ווד הוא פאב שכונתי אסלי שמציע אוכל ואפילו לינה בפונדק שמעל הפאב. הוא דגם את ה-sunday roast (שכאמור כל פאב עושה בימי ראשון) שהיה שווה ביותר.  
 

בדומה לפאבים השכונתיים הגיל הממוצע במקום עומד על 60-70, מאחר שהבריטים – תאמינו או לא – שותים ממש עד הרגע האחרון. ואם אתם זקוקים להוכחה, הוא וה-ה”נוטינג הילי” שגר ‘כמעט’ בנוטינג היל ראו בNew Inn אנגליה קשישה עם מטפלת פיליפינית !!
המקום בבעלותו של ניק מאדינבורו, ובסופי שבוע גם הופעות חיות של לילה וצוות נגני ג’אז. אווירה אקלקטית ועליזה.
 

שתייה: משקאות מיוחדים של מרטין האדינבורואי (מ-hot toddy ועד Blazer)
אוכל: תפריט 3 מנות ב- 15-18 £ , בהחלט value for money
מומלץ: לשבת על מגש גבינות עם צ’טני וקרקרים, מלווה בכוס יין אדום או בירה פרוני
 
פאב אנגלי שכונתי בלונדון - st. john's wood

גיל ממוצע של 65 – ה-New Inn בשכונה צפונית
 

פאב בצפון לונדון
מרטין שורף את הבר. ה-NewInn בצפון לונדון.

 

המסורתי


Prince Alfred בשכונת Maida Vale
הוא פאב אנגלי שהוקם בשנת 1863 ופועל מאז באותה המתכונת! מעבר בין חדרי הפאב נעשה מתחת לקירות עץ נמוכים במיוחד (ממש צריך להתכופף) מה שגורם לנו לתהות אם האנגלי הוויקטוריאני התנשא לגובה של 1.50 מטר ?! 

 

המקום הוא אמנם הבר השכונתי של Maida Vale אבל היום הוא בעיקר גימיק של פאב וויקטוריאני, למי שרוצה לטעום את הבירה מבין קירות עץ מתפוררים.

 
שתייה: בירות של Young’s, כולל Bombardier
אוכל: “בריטיש בר בורד” עם scotch egg, סאלט ביף, מיני נקניקיות, טוסט וחמוצים ; מבחר גבינות
מומלץ: מגוון פלטות (נקניקים, ocean ועוד)

 

פרינס אלפרד - פאב וויקטוראיני בלונדון
פרינס אלפרד – האם ב-1863 אנשים היו בגובה מטר וחצי?

הסיטי פאב


 the Counting House - פאב בסיטיThe Counting House הנמצא בסיטי ליד Bank of England

הפאב הענק הזה שנמצא בלב לבה של הסיטי של לונדון, הוא חלק מרשת הפאבים של מבשלת Fuller’s. המקום בנוי בצורה של “כוכב” כאשר הבר המעגלי נמצא במרכז החדר ומשרת ב-°360 .

בדומה לכל הפאבים של הסיטי, החל משעות הצהריים המקום nתמלא בחליפות, כאשר לאחר שעות העבודה (17:00 בערב דרומה) המקום נעשה עמוס עד בלי היכר, עם חבורות שבד”כ מכסות את עלות השתייה עם חשבון ההוצאות של המשרד.

 

למעשה הסיטי עמוס לעייפה בפאבים כאלה, ורק אלוהים יודע כיצד החבר’ה שלו מהעבודה בוחרים שהיום הולכים ל-Railway, מחר ל-Red Lion ומחרתיים מסיימים ב-Fleetwood. מה ההבדל??!!?!?!?!

 

שתייה: המגוון של Fuller’s (בדגש על London’s Pride ו-ESB)
אוכל: מי אי פעם אכל פה בכלל?!
מומלץ: לשתות כמה שיותר וכמה שיותר מהר, כדי לעמוד בקצב של האנגלים

 

ה-counting house פאב אנגלי בסיטי של לונדון
סופרים את הכסף. ה-Counting House בלונדון
 

פאב בריטי בלונדון - ה-counting house
Fuller’s בלב הסיטי. מה ההבדל בין הפאב הזה לזה שלידו לכל השדים ?!

הסיטי “Hard Cores”


 חשבנו שנכון גם להזכיר את התופעה של “הפאבים הקשים” בסיטי אוף לונדון, שם ממלאים האנגלים החביבים את הרחבה שמחוץ לפאב בהמוניהם לאחר שעות העבודה. הדבר דומה לפאב כמו שראינו לעיל, אבל לאור הרצון לעשן, לספוג שמש (מצרך נדיר) , או סתם לשאוף אוויר – ים של אנשים בחליפות נשפך לו מדלת הפאב ועד ל- 200 מטר הרחק מהכניסה לתוך הרחוב.
 

מדובר בתופעה אנתרופולוגית מדהימה, שגרם להורים שלו להחסיר פעימה כשהוא לקח אותם לפאב שכזה ולגם איתם בירה ברחובות הבירה הקרים בין עשרות המוני אנשים. רק בשביל זה היה שווה לבוא לפה.
דוגמאות לפאבים כאלה:
  • “Bras” כינוי לא רשמי ל-Brasserie Rocque Wine Bar, הממוקם ב-Broadgate Circle ליד תחנת הרכבת של רחוב ליברפול.
  • the Globe הנמצא ברחוב Moorgate. זוהי רשת של פאבים שנקראת the Globe (יש אחד גם בבייקר סטריט למשל), שהיא מיני רשת בתוך התאגיד של Nicholson
 

אנשים שותים בירה ברחובות לונדון - פאבים בחו"ל
Broadgate Circle. ים של חליפות נשפך מהפאב לתוך הרחוב – תופעה אנתרופולוגית בלונדון

 

כמובן שאם היינו מנסים לסקור בפוסט הזה עוד עשרות מהפאבים שהצלחנו לפקוד במהלך השנתיים האחרונות, הפוסט הזה היה הופך לאתר בפני עצמו. יחד עם זאת, כדי לא לחטוא לעוד כמה פאבים חשובים – הנה קטגוריות נוספות, שנפלו בחדר העריכה:

(מי שרוצה את פרטי הפאב, מוזמן לכתוב הערה ונשמח לחשוף את המיקום)

 

  • המעצבן: רשת All Bar One שמתיימרת להיות פאב משקאות (במחירים מוגזמים)
  • הסטודנטיאלי: the Shakespeare’s Head שבסוהו, פאב מיינסטרימי אמנם אבל אנחנו מאד אוהבים לעצור לפעמים בשביל צ’יפס ובירה, וכוס יין חם/פימס לפי מדד השמש.
  • העיצובי: Two Brewers בקובנט גרדן – פאב עם שטיחים מקיר לקיר, ברחוב Monmouth (כן כן, זה מהקפה)
  • הסקטוריאלי: ה-Maple Leaf, פאב קנדי שמביא בירה קנדית עילאית Sleeman ובעצם הדבר הכי קרוב ל”ספורטס בר” שתמצאו בלונדון.

 

אז לסיכומו של פוסט ארוך במיוחד, ומקווים שלא יותר מדי אינפורמטיבי, גילינו שגם אנחנו, לונדונים מבחירה הפכנו לסוג של אנגלים בעל כורחנו. ביקורנו התכופים לפאב האנגלי בין אם הוא בגלל החבר’ה מהעבודה, או היא בגללו ובגלל הצורך שלו לאכול מדי פעם, הם חלק אינטגרלי מחיי הלונדונים – ואין דרך להתעלם מכך.
 


the New Inn
2 Allitsen Road
+44-20-7722-0726

www.newinnlondon.co.uk

The Engineer 65 Gloucester Avenue +44-20-7483-1890 theengineerprimrosehill.co.uk
the Audley
41-43 Mount St, Mayfair +44-20-7499-1843 www.taylor-walker.co.uk/pub/audley-mayfair/c3003
 
The Counting House 50 Cornhill, London +44-20-7283-7123 www.the-counting-house.com
The Prince Alfred 5A Formosa Street +44-20-7286-3287 www.theprincealfred.com/ 
the Counting House photographs courtesy of
Non Paratus’ photostream
 

 

Author: הלונדונים

4 thoughts on “A pint of Guinness mate

  1. ילדים הכתבה היא ממש מחקר טוב כמעט לדוקטורט. השאלה היא האם ביקרת בכולם? כמה זמן נדרש כדי לאסוף החומר. כל הכבוד באהבה , סבא צבי

  2. הכמעט “נוטינג הילי” מעדכן שבשנת 2011 הENGINEER שהיה שכונתי הפך לחלק מרשת עלומה ששומרת על פרופיל נמוך ופאבים ברמה גבוהה, בשם Mitchells and Butlers. למעשה הם היו בעלי המקום וסירבו להאריך את חוזה השכירות לזוג שהיה הבעלים Abigail Osborne and Tamsin Olivier במשך 17 שנה!!
    וכדבריו: Actually the story around it is quite interesting as few celebs that live in the area joined signing the petition not to sell the deeds and eventually the chain promised they will keep the same spirit of the original Engineer.
    העצומה כללה כ-10אלף חתימות, אך לא הועילה.
    אגב Mitchells and Butlers הם הבעלים של הרשת המעצבנת ALL BAR ONE המוזכרת לעיל.
    תודה על התיקון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *