הנאמנות של הלונדונים לפיצה פילגרימס בסוהו וודאי זכורה לכם עוד מהימים שהחלק האחורי של הואן הירוק שלהם "המליט" פיצות בשוק של רחוב ברוויק. לפיכך, לא היה מפתיע בכלל שהלונדונים – בחברת הצרפתי הצעיר – לא יעמדו בפיתוי ויבדקו את הפיצריה החדשה של פיצה פילגרימס, שנפתחה ברחוב Dean, בלבו של הסוהו, לפני כחודשיים.

פיצריה מומלצת בלונדון

כבר לא רק מתוך ואן ירוק – פיצה פילגרימס בסוהו של לונדון

אגב, הואן המפורסם עדיין קיים ומשנה את מיקומו ברחבי העיר מדי פעם. כך באתר של החבר'ה נאמר שבמהלך חודש אוקטובר הוא ימוקם ברג'נט פארק…

 

מסעדה סוהו לונדון פיצה

במקום הכי נמוך בלונדון אוכלים פיצה

הפיצריה של פיצה פילגירמס בנויה משני מפלסים: בקומת הכניסה נמצאים תנור ודלפק טייקאווי לצד כמה מקומות ישיבה ובר מעץ; ואילו בקומת המרתף פזורים מספר שולחנות סביב כמה חדרים בצורה אירעית לחלוטין, כאשר המשקאות והפיצות מועברים מבעד לחלון המקושר למטבח המשמש גם כבר ומעליו מתנוסס בגאווה צעיף של אס.אס.סי נאפולי (מה שהוביל לוויכוח מר בין הלונדוני ולאחד מהבעלים בביקור השני שלו במקום – לקוח מתמיד…) אגב אחד השולחנות הוא שולחן כדורגל מיניאטורי פר אקסלנס – אפשר לאכול ואח"כ לשחק 😉

כעשר דקות המתנה לשולחן היו סבירות לחלוטין ואנחנו מוכנים להתחיל. המוטיב של הפיצרייה הוא – איך לא – איטלקי, וכך ישבנו על בירות מסוג Moretti (היחידה מחבית) ו-Oro Di Milano (בקבוק).

פיצה פילגרימס סוהו לונדון אנגליה מסעדות

זהירות! גבינה חמה וריח של שום במשך יומיים

התפריט מורכב ממספר סוגים של פיצות הזכורות לטובה מהימים הטובים של הואן: מרגריטה, מרינרה (ללא גבינה, עם בזיליקום ושום), בופאלה (כמו מרגריטה אבל עם מוצרלה מחלב בפאלו), Nduja (מרגריטה עם נקניק קלברי), נאפולי סלמי (מרגריטה עם סלמי פלפל איטלקי מנאפולי), ארטישוק-ריקוטה-שמן שום (מומלץ!!), פטריות פורטבולו ושמן כמהין, Salsiccia e Friarielli (ללא רוטב עגבניות, עם שומר? וברוקולי), קלצונה (פיצה מגולגלת), ופיצה אורחת המשתנה מביקור לביקור (הפעם Filetti – מוצרלה, עגבניות שרי, בזיליקום, פרמזן ושמן זית).

אפשר להזמין כל אחת מהפיצות גם עם תוספות נוספות, וגם יש מאכלים שמוגדרים "Not Pizza" (כמו סלט, פרשוטו ו/או זיתים ולמי שמתעקש על פחמימה שאינה פיצה – מנה נוספת של לחם טוסקני). לשולחן הוזמנו פיצות הבופאלה והארטישוק-ריקוטה-שום שהיו מצויינות.
לאחר כשבוע המקום נפקד כאמור בשנית, הפעם עם הבני דודים מישראל – זאת לאחר שגילו בשבת אחה"צ שכל מקום אפשרי לארוחה בסוהו, אותו הלונדוני הגה במוחו, יצריך המתנה של כשעה-שעה ורבע. היייתה זו שוב פיצה פילגרימס שנחלצה לעזרתנו וקיבלה אותנו בזרועות פתוחות. למותר לציין שבחברת הבני דודים נדגמו פיצות רבות נוספות, וביקורות חיוביות הורעפו מכל צדי השולחן.

אוכלים בסוהו בלונדון - מקומות לא מוכרים כמו פיצה פילגרימס

מעגל ריקוטה ונוטלה – המצאה שמיימית

לאחר אכילה מדודה וניקוי הצלחות כליל, הוחלט לעבור על התפריט שמוגדר "After Pizza". התעלמנו במפתיע מהגלידה ווניל עם שוט של אספרסו או וניל מוגשת עם מלח ושמן זית (?) והלכנו על הבחירה הטבעית עבור הלונדוני – מעגל של בצק פיצה חם ממולא שוקולד נוטלה וגבינת ריקוטה. ההמצאה השמיימית הזו מוגשת מהבילה עם סכין חיתוך פשוט, והייתה כ"כ טעימה שנאלצנו להזמין גם אחת לצרפתיה-ישראלית שנשארה בבית עם חום… כל זאת עם שוט של לימונצ'לו לקינוח.. מי צריך יותר מזה?

לסיכום, גם במשכנה הקבוע פילגרימס נשארת הפיצה המועדפת עלינו בלונדון, אפילו בלי הגימיק של הואן הירוק. בכלל, הצוות החייכן וסימפטי להפליא שמשרה אווירה טובה לצד פחמימות מורכבות ומשמחות  – הופכים את הפיצריה למוקד עליה חובה בסוהו. היופי במקום הוא שהוא (עדיין) לא נהרס, ויש אי אלו למינגס (ע"ע נמלולים) שמעדיפים לחלוף על פניו וללכת לאכול ב"פיצה אקספרס" הסמוכה, כך שעדיין אפשר להשיג שולחן (גם בחברת 4 בני דודים רעבים ועייפים) בשבת אחה"צ. המחיר אף הוא ידידותי כאשר הפיצות מתומחרות בכ- £7-11 (צריך אחת לאדם) וגם המשקאות והקינוחים בסביבות ה-£5.. מומלץ.

****