Cherry Blossom Girl

Cherry Blossom London
אין לנו על מה לכתוב. נכון, ה-Lockdown של לונדון לא משאיר הרבה אפשרויות לבילוי, אבל בין להפוך את הבלוג לביקורת של נטפליקס או למדריך אפייה לפסח (הלונדונית בטירוף בשבוע האחרון) – החלטנו פשוט לשתוק.
יחד עם זאת, כדי להנעים לאנשים את זמנם בבידוד, מי שעוקב אחרינו בפייסבוק יודע, שהתחלנו להעלות פוסטים קצרצרים על ההיסטוריה של נקודות ציון שונות בלונדון, מדי פעם עם תמונות שהצלחנו להגניב מהעיר הנטושה (שצולמו ע”י הלונדוני ברכיבותיו או ע”י חברים ומכרים).

 

אחד הפוסטים הבולטים שהעלינו בשבוע האחרון, הוא של ההיסטוריה של ריג’נטס פארק, הפארק האהוב עלינו בלונדון. הפוסט גם גרם לנו להיזכר כמה אנחנו אוהבים את פריחת ניצת הדובדבן בלונדון, שמלבלבת לה בד”כ בחודש אפריל (אלא אם כן היה חורף קר במיוחד).
“חמוש” בנייד, יצא הלונדוני לרכיבה מיוחדת עבורכם – כדי שתוכלו להנות מהפריחה של עצי הדובדבן באיזור ריג’נטס פארק. בין התמונות תוכלו לקרוא על ההיסטוריה של הפארק הנפלא ועל כנסיית סט. מארק’ס בפרימרוז היל. מקווים שתהנו.

פריחת ניצת הדובדבן בלונדון

 

פריחת ניצת הדובדבן ליד ריג’נטס פארק


 

ניצת הדובדבן לשל כנסיית סט מארקס בלונדון

 

פריחת ניצת הדובדבן – כנסיית סט. מארקס


 
קצת היסטוריה: ריג’נטס פארק (שהיום כולל גם את שטח פרימרוז היל) נקרא ע”ש הנסיך העוצר (Prince regent) או “נסיך הפלייבוי” ג’ורג’ אוגוסטוס פרדריק ששלט בממלכה כעשור טרם הכתרתו כג’ורג’ הרביעי, בעקבות מחלתו של אביו. רודף תענוגות, ופטרון האומנות והאדריכלות, הוא לקח חלק פעיל ביצירתו של מה שקרוי “סגנון העוצרות (Regency style)” בלונדון שהביא בין היתר לבניית ריג’נטס פארק וריג’נטס סטריט. העוצר אהב במיוחד את האדריכל ג’ון נאש שגם תיכנן את הפארק ב-1816.
את עבודת בניית הפארק, כמו מרבית תכנוניו של נאש, מימן והשלים היזם ג’יימס ברטון ובנו הארכיטקט דסימוס ברטון, כאשר נאש היה ‘האדריכל האחראי’. את הזכויות לשטח של הווילות של הפארק ומבני הדירות (Terraces) רכש ברטון האב וכן בנה שם את הווילה הגרנדיוזית שלו “the Holme”. נאש לא אהב את מבני הדירות ואף רצה להרוס את Chester Terrace, אולם ברטון האב לא שעה לו.
הגן נחשב לפרוור של לונדון למגורי עשירים או אמידים, ונפתח לכניסת הציבור רק ב-1835 ליומיים בשבוע.

ניצת הדובדבן ליד גן החיות של לונדון

 

ליד גן החיות של לונדון ריג’נטס פארק


 

פריחת ניצת הדובדבן בלונדון ליד גן החיות/פרימרוז היל

 

ליד גן החיות/פרימרוז היל


 

כנסיית מארק הקדוש (סט. מארק’ס) יועדה לבנייה ב-1848, בפרימרוז היל, איזור שכ-2000 שנה לפנה”ס היה שטח בו הדרואידים הקדמונים ערכו את טקסיהם. אבי הכנסייה נחשב דר. תומאס דייל שהיה הכומר של סט. פנקרס, ודאג שכמות המהגרים באיזור תציף את התשתית המקומית של הכנסייה האנגליקנית. לפיכך הוא החליט על בניית קהילה חדשה, והאדריכל שתכנן ובנה את השלב הראשון של הכנסייה המיועדת היה מקומי בשם תומאס ליטל. הכומר הראשון היה אדם בשם וויליאם גאלווי, סקוטי מאנשי הכנסייה של סט. פנקרס. שניהם תרמו רבות לפיתוח חיי הקהילה במקום, אך שניהם לא זכו לראות את סט. מארק’ס מושלמת ועומדת כפי שהיא כיום.
בשנות ה-30 של המאה העשרים היה זה הכומר יו סטאקי שהעלה את קרנה ואירח בכנסייה מסיבות תה למבקרי גן החיות של לונדון, הסמוך.
היא כונתה “הכנסייה של גן החיות” אולם במלה”ע השנייה, הפצצות הבליץ ששיטחו כ-14 אלף כנסיות באנגליה לא פסחו עליה, ולאחר המלחמה הכנסייה היתה בין הראשונות שנבנו מחדש.
צרותיה של הכנסייה חזרו ב-1994, כאשר היא הוצתה במזיד, ושיפוץ כולל בעלות של 220 אלף ליש”ט נעשה בשנה העוקבת.

פריחת ניצת הדובדבן - כנסיית סט. מארקס

 

פריחת ניצת הדובדבן – כנסיית סט. מארקס


 

פריחת ניצת הדובדבן - כנסיית סט. מארקס

 

כנסיית סט. מארקס – פרימרוז היל


 

פריחת ניצת הדובדבן - כנסיית סט. מארקס

 

פריחת ניצת הדובדבן – כנסיית סט. מארקס


 

היסטוריה מודרנית של ריג’נטס פארק: ב-1867 ארבעים אנשים מתו כאשר האגם הקפוא קרס וכמאתיים איש צללו למימיו הקפואים (כתוצאה מכך האגם נוקז והורד לגובה של 4 רגל);
הגנים של המלכה מארי נפתחו בשנות ה-30 של המאה העשרים, כאשר לפני כן היתה שם חממה של החברה הבוטנית המלכותית;
ב-1982 פיגוע של ה- IRA שארע בזמן טקס הצבא הבריטי בפארק (ובהייד פארק במקביל) – כתוצאה מכך 7 חיילים נהרגו;
החל מ-2003 הפארק החל לארח את פסטיבל האומנות Frieze שנועד לתת במה לאומנות מודרנית (ולאחרונה גם לאומנות קלאסית). במסגרת שבוע הפסטיבל וקצת אחריו – החלק המזרחי של הפארק הופך לגן פסלים של אומנות מודרנית.
ב-2006 נערך בפארק טקס לזכר הרוגי אירועי ה-7/7 (פיגועי טרור איסלאמי בלונדון ביולי 2005) כאשר פסיפס של פרח סגול ענק בעל שבעה עלי כותרת נוצר מ-20,000 פרחים שהונחו ע”י הציבור הרחב. משפחות ההרוגים הוסיפו את מרכז הפסיפס מפרחים צהובים.
ב-2019 נערך בפארק טקס חגיגי בו יפן העניקה לממלכה המאוחדת במתנה 6,500 שתילי עצי דובדבן חדשים. מתוכם 125 מיועדים לפארקים של לונדון.

פריחת ניצת הדובדבן - כנסיית סט. מארקס

 

פריחת ניצת הדובדבן – כנסיית סט. מארקס


 

פריחת ניצת הדובדבן - כנסיית סט. מארקס

 

כנסיית סט. מארקס – פרימרוז היל


 

ריג'נטס פארק

 

פריחה לבנה בריג’נטס פארק


 

ריג'נטס פארק

 

פריחה לבנה בריג’נטס פארק


 

לקריאה נוספת:
הביקור של הלונדונים ב-Holme במסגרת ה-National Gardens Scheme.
הביקור של הלונדונים בפבטיבל האומנות פריז.

ריג’נטס פארק במספרים: בשטח הפארק זוהו כ-100 זנים שונים של ציפורים, הוא משתרע על 1600 דונם, בגינות קווין מארי יש יותר מ-12,000 וורדים, יותר מ-1.25 מיליון אנשים מבקרים בשנה בגן החיות של לונדון.

ריג'נטס פארק לונדון

 

שנים קודמות – בריג’נטס פארק


 

שתי התמונות הראשונות של פריחת הדובדבן בכנסיית סיינט מארק’ס מאת פול האדסון המוכשר.

Author: הלונדונים

2 thoughts on “Cherry Blossom Girl

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *