סגר במשלוחה

שברקע אתם שומעים על כל מיני מוטציות שמגיעות להן מהאי הבריטי, אפשר אולי לחשוב שכולם הפכו פה לצבי הנינג’ה ושצריך שוטגאן כדי להסתובב ברחובות. לא כך הדבר. זה נכון שהממלכה ריקה, אבל אכיפה קפדנית כמו בארץ אין, וניתן בהחלט לטייל בחוץ באופן סביר.

אוקי, אז נכון שאנחנו לא ממליצים להגיע לפה לחופשה – אבל מה בכ”ז? בין הזומים הבלתי פוסקים של הילדים, הגשם שמוסיף לרדת וכמובן תדרוכי הקורונה של בוריס ושות’, שלא מוסיפים למורל הלאומי, ריכזנו לכם את ההזמנות הביתה הכי טובות שאפשר לעשות בלונדון. אז אם אתם גרים פה, או מגיעים לפה וצריכים להתבודד בעתיד, הנה חמישה דברים שאפשר להזמין בלונדון בכיף.

 

מאפים מ-Miel

Miel היא מאפייה צרפתית עצמאית בשכונת פיצרוביה. ה- boulangerie & patisserie מאויישת מצוות של קונדיטורים מומחים, המכינים על המקום מאפים צרפתיים. המאפייה, שמתמחית בקרואסונים, ובמדלנים משחררת כל יום כמות מוגבלת של עוגות עוגת Gallete De Roi.

אז מה זו בעצם #Galette_des_Rois
**תמצית הלקוחה מתוך הפוסט המצויין של רן ורדי – מנהל הקבוצה ״קולינריה צרפתית״ שאנו ממליצים בחום להצטרף אליה:
‎כל שנה, החל מה-6 בינואר – ההתגלות של אלוהים לישו הקטן (או ״יום שלושת המלכים״) – הצרפתים נוהגים לציין את היום הזה באכילת “עוגת המלכים” Galette des Rois, כשמעשית היא נמכרת ונאכלת לאורך כל חודש ינואר בצרפת, והפכה לאחת ממסורות המאפה הנפוצות בצרפת.
‎כל ילד בצרפת מחכה ל-6 לינואר כדי לאכול Galette des Rois מסורתית.
‎שבמסורת היה נהוג לתת לילד הצעיר ביותר בשולחן להחליט מי מהסועדים יקבל איזו חתיכה מהגאלט.
‎בתקופת המהפכה קראו למאפה Galette de la liberté או Galette de l’égalité, הוסיפו מעליו כתר, מה שהפך לחלק מהמסורת של המאפה מאז ועד היום.
.
‎את העוגה אוכלים את העוגה בזהירות, כי… נהוג להכניס לתוך העוגה (על שכבת קרם השקדים) פסלון חרס קטן שמי שקיבל אותו בפרוסה זוכה במתנה, הופך למלך או למלכה של האירוע וזוכה לחבוש את כתר הנייר המוזהב שהונח על העוגה.
‎אז מה זה למעשה Galette des Rois? שני עיגולי בצק עלים מחמאה איכותית pate feuilletée, ובינהם קרם שקדים frangipane (שקדים אורגנים קלויים קלות וטחונים, חמאה וסוכר), סה-טו. סה”כ עוגה פשוטה מאד שבתקופה המדוברת תעלה בחנויות הפטיסרי הנוצצות של פארי מעל 70 אירו לגאלט.
.
יחד עם העוגה, קשה שלא להעמיס גם באגטים, לחם מחמצת, קרואסון חמאה ושוקולד/אגוזי לוז, פיננסיירים ועוד.
למאפייה יש אתר אינטרנט פשוט שעובד מצויין, ואפשר להזמין משלוח ללונדון או לאיסוף מהמאפייה.
מאפים במשלוחה בלונדון
סעודת מלכים – עוגת המלך של מייל

 

דבש הכל דבש. מאפים מ-Miel

 

מון קוראסון – שומרי משקל בסגר בלונדון

 

יינות ממג’סטיק

האלכוהוליזם האנגלי חוצה את גבולות הז׳אנרים והטעמים, והעובדה שלונדון עצמה כר הטרוגני של ערב תרבויות שונות, מביאה לפה טעמים ממדינות שונות ומשונות, שלא בהכרח מקבלות פוקוס במקומות אחרים (לדוגמא פינו צ׳יליאני שנחשבת ל-ארץ של יינות דרום אמריקה, או סטלנבאך דרא״פי).
רשתות יין כמו Majestic עשו פה קופה בתקופת הסגר הראשון ברמה שלא היה ניתן להצטרף כלקוחות חדשים אם לא היה לכם כבר חשבון קיים, ומשלוחים התעכבו שבועות.
בסגר הנוכחי נראה שכולם קצת יותר מאופסים על עצמם, ובהחלט אפשר להפוך פה את הלימון ללימונדה לפחות בהיבט הזה (כן גם הלונדוני ביום של עבודה מהבית מזג לו ברברסקו עם הפסטה…)
אז כאמור היתרון הצרכני בממלכה המאוחדת היא היותה מדינת ייבוא מפונקת, שאוהבת מגוון ולא נותנת למזג האוויר האנגלי להכתיב את השפע שיש פה בסופרמרקטים. כך גם ביינות. הנטייה האנגלית למסחר חופשי גורמת ללחץ על מחירים וכך גם הקרבה לצרפת – ככה שאפשר בהחלט למצוא פה שאטו-נף-דה-פאפ מעולה ב£15.
מג’סטיק היא רשת שלקחה את חוויית הקנייה לרמה אחרת: הסניפים שלה שבעבר הורגשו כמחסני יין הפכו למרכזי טעימות מפונפנים, ותוכלו להשתכר רק מביקור בסניף המקומי. בזמנים יותר סוציאליים הם גם משכירים כוסות יין ללא עלות למסיבות ואירועים (ולו רק אם קניתם מהם), שומרים על קשר עם הלקוח ושולחים במייל הסברים על היינות שקניתם.
אם הזמנתם יין שאין להם במלאי, הם ימצאו עבורכם חלופה יקרה יותר – באותו המחיר. המשלוחים שלהם מתוקתקים, ומגיעים בצורה מדוייקת. לכל יין יש מחיר רגיל ומחיר ל-‘Mix Six’ דהיינו לקנייה של ששה בקבוקים או יותר. ובעצם, מי מסוגל לקנות פחות?
נכנס יין יצא … כסף – יינות ממג’סטיק

הזמנת יינות בלונדון
קשה שלא להשתכר מהטעימות – יינות במג’סטיק

 

ממתקים וציוד של הארי פוטר

כגימיק חמוד ליומולדת של הלונדונית הגדולה, הגיעו אלינו דרך קסם ממתקים של הארי פוטר מהחנות “The Shop That Must Not Be Named”. הלונדונים הקטנים חובבי סדרת הספרים והסרטים שמחו לגלות שצפרדעי השוקולד שלהם לא זזות, ושהג’לי סלאגס (חלוזונות או חשופיות) היו עשויים מג’ומי. פחות התלהבות נרשמה מה-Jelly Belly בסגנון ממתקים בטעם כל דבר של Bertie Bott’s והיו אי אלו תהיות למה לאכול ממתק בטעם סבון, תולעת אדמה, קיא, פלפל חריף או סמארק (יחד עם זאת הן נטעמו).

האתר עצמו מציע למכירה גם שרביטים, ספרים, תחפושות ועוד.
https://www.theshopthatmustnotbenamed.co.uk/

החנות שאסור לומר את שמה – ממתקי הארי פוטר

 

Breakfast En Bread

אחד מהאפיינים של ה-Bargehouse, מוסד ידוע בשורדיץ’ על תעלת רג’נט, הוא כיכרות הלחם הממולאות ב… ארוחת בוקר.

לאור סגירת הבירה, המוסד נאלץ להמציא את עצמו מחדש ומשווק את כיכרות הלחם הממולאות, במשלוח Next Day. המקורי אולי לא יימצא חן בעיני הלונדוני עם בייקון ובנגרס (נקניקיות אנגליות) – אבל בהחלט מספק Full English Breakfast למי שבקטע.
בשביל אופציות צמחוניות יש כיכר ממולאת ירקות וביצה, וכיכר עם שעועית וקייל. האופציה שמצאה חן בעינינו היא הסלמון המעושן וביצה.

הכיכרות מגיעות יום למחרת ההזמנה אבל לא בהכרח בזמן לארוחת בוקר, וכוללות הוראות חימום.

https://www.breakfastenbread.com/

 

ארוחת בוקר במשלוח לונדון
ארוחת בוקר בלחם … הברג’האוס בשורדיץ

 

Kake Udon

קשה קשה … קשה להאמין שהמנה היפנית המעולה הזו, במיוחד לחורף, לא הכתה שורשים בתל אביב. אולי העובדה שאחרי מרק עוף וחמין זה האוכל חורף הכי מנחם, גרמה לה לפסוח על מדינה ים תיכונית כמו שלנו.

בלונדון, לה אוכלוסיה גדולה של גולים יפנים, ניתן למצוא שכיות חמדה כאלה בכל מיני מקומות. הקונספט של הKake Udon הוא איטריות קמח (ה-Udon) במרק חום בשם kakejiru שמורכב מבסיס של סויה, מירין (יין אורז), ודאשי שהוא הבסיס למרקי המיסו למינהם.

בסניף המקומי של הלונדוני בסיטי יש בחור אחד ממוצא יפני שעומד לו בדד ומציע את האודון עם עוף, בקר או חזיר. לחילופין אפשר לאכול קטסו קארי שזה אורז עם רוטב יפני חריף, בד”כ מוגש עם שניצל יפני שמזכיר מאד … שניצל.

אגב ההבדל המהותי מראמן שרובנו מכירים הן האיטריות- במנת ה-Udon הן יותר גדולות ועשויות ללא ביצים, כך שהם סופגות יותר את טעם המרק. מרק הראמן בד”כ מכיל הרבה יותר מלח, ביצים ותוספות כמו פטריות, חזיר וכו, ונחשב פחות בריא בשל ריבוי הסודיום.

במשלוחים יש כמובן את Koya המצויינת שמציעה גם ערכות DIY להכנה בבית, ואם דווקא בראמן חשקה נפשכם – ערכות ה-DIY של Shoryu – מוסד בפני עצמו – ניתן להזמין מ-Japan Centre.

אודון חם ומנחם לחורף – בריא יותר מראמן.

אז זה בנתיים מה שקיבצנו עבורכם, מקווים שתצליחו לשרוד את הסגר בלי להעלות איזה חמישה קילו…. עד הפעם הבאה!

Author: הלונדונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *